FFA

Finner ingen tid att blogga, men får verkligen försöka att uppdatera så ofta jag kan - även för min skull. 
Det har varit snack om ett FFA möte några veckor nu som skulle vara idag, jag fattade inte riktigt var det var och det ända jag hörde var att man grillade och lekte lekar. Jag tänkte att det kan ju vara käckt att gå på för att lära känna lite mer folk så jag och min kompis Magnus - utbytesstudenten från Danmark bestämde oss för att gå. 
Mötet var roligt och bara som en kick off för de kommande mötena, så det var väldigt oseriöst. men..
när jag kom hem gick min hostpappa fram till mig och sa: aah kul att du var på FFA, du verkar gilla detta! 
Jag fatta ingenting och det såg han väl på mig så han frågade sen: eller du vet väl vad FFA står för? 
Jag hade ingen aning och då förklara han att det står för Future Farmers of America. Haha jösses.. USA tror på mig och mina odlings kunskaper. kill me

Volleyball cup

Denna helgen har vart väldigt stressig men bra. Fredagen var det skola, sen volleyball och football matchen. Efter footballs matchen åkte jag, Leann och Mackenzie till Mackenzie och sov över där. Hon bor lite på landet - som oss, men i ett väldigt fint hus. Älskar att vara där. På morgonen efter vaknade vi ganska tidigt för att dra oss till skolan för där väntade bussen som skulle ta oss till Kewanee - ett stad tio minuter här ifrån - för volleyball cupen. Det var min fösta gång i en gul skolbuss så jag var taggad! haha. 
Volleyball cupen bestod av 4 spel, vi vann två och förlora två (tror jag).. Jag satt på bänken denna gången också, gjorde dock ingenting för jag var så taggad. Skrek och heja som en galning, domaren skratta så mycket och tyckte jag och Devon (en annan som satt på bänken) var de bästa lagmedlemmarna på bänken han sett.. haha Iallafall något jag är bra på :))))
 
Jag och Emily!
 
Jag, Alex och Devon bakom oss!  
Volleyball laget!!

Fredags

Football match i Kewanee! Första "riktiga" för mig. Det var roligt, det var massa cheerleaders och massa publik. Sen var det en parad med orkester och dansare som spelade i halvlek:) Detta var i fredags direkt efter volleyball träningen.   
 
 
 
 
 
 
 
 

Thursday 23/08/12

Idag var första volleyball matchen och det var så roligt. Stämningen var verkligen på topp, det var mycket folk, vi uppvärmde till hög musik och alla skrek. Det var en riktigt go känsla då det var min första match i USA och egentligen min första match i ett lag i huvudtaget. Jag satt dock på bänken hela matchen, fick spela dom sista fem sekunderna när dom redan visste att vi skulle förlora.. haha blev as taggad när hon sa att jag fick spela och sen efter 5 sekunder förstod jag att matchen var slut.. MEN det gjorde ingenting, bara att vara en del i laget och heja på bänken var bra nog!
 
Efter matchen stack jag, Lindsey (min syster) och Cameron(min bror) ut och sprang. Efter att ha förstått att det är 220 kalorier i EN cookie så har jag bestämt mig för att jag behöver röra på mig.. älskar cookies dock :( haha
 
Jag och Emily, såå söt tjej! hon älskar fisk och sushi så vi ska äta det tillsammans någon dag.. haha
 
Första raden från vänster: Devon, Mackenzie och mig.
Andra raden: Emily, Alex Strom, Leann(min syster), Katie, Alex Gus och någon mer.. haha
I am number 2
 

vanlig dag

Idag var dagen som de flesta andra dagar här i Galva, eftersom att det mesta kretsar kring sport. 
Skola, sen häng med kompisar och efter det volleyball träning. Efter träningen är det mat, dusch och läxor som gäller! yey. 
 
Imorgon är det den första volleyballmatchen å jag är taggad. Kommer ju dock få dejta bänken hela matchen men ändå så är det coolt när det är den första. Det kommer vara mycket publik, så jag får ta med kameran!
 
Mer bilder från den svenska affären i Bisop Hill

Bisop Hill

En by nära våran heter Bisop Hill och är faktiskt "svenskarnas by". Många människor som invandrade i USA från Sverige bosatte sig i just denna byn och den är ungefär fem minuter ifrån mig.
Hahah, men känner sig så hemma där. Det är skyltar där det står "välkommern", det finns ett Swedish Bakery, en svensk godisbutik och lite andra svenska saker. Många av dom där kan svenska och besöker Sverige typ någon gång per år. 
 
Svenskt knäckebröd, nyponsoppa(ekströms), skorpor, svenskt te, svenskt kaffe. Framför allt - Svenskt godis! Swedish fish är väldigt populärt här, nog mer populärt här än i Sverige haha. 
 
 
 
 

Bisop Hill

En by nära våran heter Bisop Hill och är faktiskt "svenskarnas by". Många människor som invandrade i USA från Sverige bosatte sig i just denna byn och den är ungefär fem minuter ifrån mig.
Hahah, men känner sig så hemma där. Det är skyltar där det står "välkommern", det finns ett Swedish Bakery, en svensk godisbutik och lite andra svenska saker. Många av dom där kan svenska och besöker Sverige typ någon gång per år. 
 
Svenskt knäckebröd, nyponsoppa(ekströms), skorpor, svenskt te, svenskt kaffe. Framför allt - Svenskt godis! Swedish fish är väldigt populärt här, nog mer populärt här än i Sverige haha. 
 
 
 
 

ridtur

Efter volleyballen idag gick jag och Cameron ut och tog en tur med hästarna. Lika underbart denna gången, att galloppera på en stig med stora majsfält omkring sig är obeskrivligt! Även en person som inte är hästnörd gillar detta. 
 
Caroline Ohlsson, du skulle älskat detta. Det här inlägget är för dig haha, kiss and hugs. 
 
 
 
 
 
 

sparkeling, wonderful dress.

Gårdagen var riktigt bra, Vi var i Chicago och shoppade men inte riktigt i själva staden. Vi letade Homecoming dress och gick in i alla olika affärer. Först var vi på ett mall och vi testade klänning efter klänning.
Men i mallet så hittade vi ingenting så vi åkte till en annan affär som dom hade hört om som låg lite i ghettot. 
Vi körde i ungefär 1 timme för att komma dit men efter många u-svängar och frågor till folk vart affären låg så hittade vi äntligen...
´
Det var en affär utan dess like. Det fanns 1000 olika klänningtyper. Allt från hur glittriga som helst, till tighta, till klänningar som går ner i ryggen, till klänningar med riktigt stora tyllkjolar. Vissa klänningar var långa, sånna riktiga amerikanska prom dresses och andra var mindre men hade den riktigt stora underdelen. 
Iallafall så kändes det som om man var i himlen, man fick ta med sig tre olika klänningar och så hade man en personlig assistent som hjälpte en att knäppa och att hämta andra. Man bara sa vad man tyckte så kom de med en de trodde att man skulle gilla. Gosh, det var det bästa so far. 
´
Här får ni en sneakpeak om hur min ser ut, men ni får se den på riktigt när själva homecoming kommer! 
 
(den rosa är min) 
 
 

imorgon - Chicago

Nu är det läggdags för mig här för imorgon blir det CHICAGO BABE. 
Jag ska åka dit med Leann och min hostmamma för att shoppa homecoming klänning. Homecoming är typ en sak som håller på i en vecka. Man har olika dagar att klä sig till saker och sen i slutet har vi en bal, fast mindre. 
Det är så jag har fattat men vi får se haha. Iallafall så ska vi shoppa hela dagen lång imorgon och bara ha det gött. Hoppas vi hittar något fint och framförallt att mitt kort funkar. please. 
 
Megan och Alex, goa tjejer
 
 

trip med båten

Idag ringde Magnus (den andra utbytesstudenten från Danmark) mig vid 12 tiden och undrade om jag ville hänga med ut med båten. Jag och Leann bestämde oss för att gå båda två så någon timme senare satt vi i bilen påväg till båten! Så det var jag, Leann (min värdsyster), Magnus, Caleb (kille från skolan), David (Magnus hostbrother) och hans tjej Ashley + Davids pappa och lillebror som stack ut med båten. 
Vi åkte ring efter båten och även vattenskidor. Dock var det bara jag och David som testade vattenskidorna men det var väldigt roligt och det gick bättre än väntat haha. Så dagen idag var underbar! 
 

Svar

En läsare frågade hur Amerikanarna klär sig.
Here we go. Där jag bor så klär de sig lite som i sverige, bara att de inte har något direkt fashion mode att följa. På fritiden och helgerna går de flesta med någon söt blus och jeans - som en vanlig svensson gör. Många klär sig dock lite slappare, de kan gå ut med ett par sportshorts och en Galva tshirt (Galva är där jag bor). Det för att de tycker det känns bättre och att de inte orkar klä upp sig. Många går också i sina sportkläder efter skolan då mycket i det amerikanska livet består av sina sporter man gör.
 
I skolan är det olika, vissa går med swetpants varje dag - typ taita joggingbyxor - och till de bär de en collegetröja. Medans andra klär upp sig ordentlig och går i klänningar + massor av smink. Så klädseln varierar väldigt mycket!! Vi får dock inte ha korta shorts i skolan, men vi får ha korta kjolar.. lite konstigt! Vi måste täcka våra axlar också och vi får inte ha för uringat. 

Meet the Cougars

Idag hade vi vanlig skola och efter det volleyball träning. Jag sög som vanligt. Men iallafall, efter det så åkte vi till en annan skola, de vi samarbetar med i våra sporter, för att ha en representation av alla spelare. Så där var det mycket folk, föräldrar och elever för att se spelarna. Så när vårat lag kom så läste de upp våra namn och vi fick vinka inför all publik! dock sa de mitt namn mer som Lidia Helneveik. haha
 
Efter det fick jag se mitt första American Fotboll Game, vilket var awesome! Dock inte så roligt att titta på då bollen är på marken mesta av tiden och massa spelare över sig som tacklas men ändå känsla! 
Efter det åt jag och några vänner på en sjukt go restaurang. 
 
(försöker att inte göra inläggen för långa och tråkiga!)
 
 
Megan, Alex, Leann och Mackenzie! 
 
fick låna en killes fotball shirt, sjukt fula när man inte har skydd under.. Idag var en sån dag då många gick med dessa i skolan, vet inte riktigt varför.. Iallafall så såg det ganska fult ut, men roligt haha
 
 
några av Fotball killarna! 
 

first day at school

Första dagen i skolan var igår och det var faktiskt ganska kul! Det började med att vi hade ett möte i gympasalen och rektorn snackade om hur kul det var att var tillbaka från sommarlov och blablabla.. Han representerade även de nya eleverna i skolan vilka var mig och Magnus, en annan utbytesstudent från Danmark. Vi fick ställa oss upp inför hela skolan haha, men det funkade bra. Jag och Magnus gick väl mest runt i skolan hela dagen och var ganska lost, frågade alla var vi skulle gå och kom försent till lektionerna. Det är så coolt att verkligen vara i en amerikansk high school vilket man bara har sett på filmer. Den gula skolbussen, lunchbag till skolan (om man vill) och ringklockan som ringer när man har rast och när lektionen börjar igen. Vi har rast i tre minuter här för att hämta våra saker och gå till nästa lektion, det är sjukt. haha Skillnad från Hulebäcks 30 minuters raster!! Iallafall är jag nöjd med skolan och mina klasser:)

busy day

Dagen har vart ganska busy. Jag vaknade och trodde att jag äntligen skulle få äta min svenska frukost eftersom vi köpte massa yoghurt och mörkt bröd igår. Men icke, självklart ska vi åka och äta snabbmat till frukost. Så på bordet stod sen en hamburgare med pommesfrittes. haha så konstigt detta, men roligt. Efter frukosten gick jag ut med Cameron, min bror, och red. Vi red bredvid de stora fälten och det var hur underbart som helst, verkligen som i en film. Efter det tog vi ett dopp i poolen och solade lite, det var hur varmt som helst. När vi badat en stund så var det dags för Volleyball träning, åkte till den och sen direkt hem. 
Fick en liten kick när jag kom hem och ville plötsligt ut och springa, så det gjorde jag och sen en hel del workouts, situps och sånt. Sen mat sen sova! Min dag har vart kanoooon. See ya
 
 
 
 
 
 
 

poolparty

Igår var många vänner över här för ett poolparty, det var min systers födelsedag men hon sa att det var ett party för mig eftersom att hon inte gillar att ha party för sig själv. Det var väldigt kul och folket här är så snälla! 
 
 
 
 
 
Saknar mitt järngäng dock haha, (fiskebäckarna). Skypeade med dom precis,, ååå :(( älskar er så mycket! 
 
 

Swedish Cake!

Lägger upp en del inlägg nu när jag ändå är igång. Jag har internet endast när jag är hemma och jag är typ bara hemma någon timme eller två innan jag ska sova och sen på morgonen åker vi ganska tidigt för att göra något. 
 
Idag har varit en bra dag, mycket bättre än igår för då mådde jag inte alls bra. Allt kändes så fel. Iallafall, jag vaknade och åt frukost. Sen kom en kontaktperson från EF och plockade upp mig för vi skulle på någon restuarang. Det var jag, mina två kontaktpersoner och 4 andra studenter, en tjej från Finnland, en kille från Tyskland, en kille från Japan och en kille från Danmark (han går i min skola). Alla var supertrevliga och vi hade det bra. Sen hade vi Volleyball träning och efter det tillbaka till restaurangen för att fira en tjejkompis här som fyllde år igår. Jag hade det grymt med tjejerna och de tycker de är så roligt med svenska ord och sånger. 
 
efter det bakade jag med min hostmamma Debra och mina hostbröder Cameron och Carey. Dom är så söta när de inte bråkar. Och de tyckte att de var så kul att baka haha. Vi gjorde kärleksmums! 
 
 

State Fair

Över helgen var familjen och två kompisar på State Fair som är I SpringField (huvudstaden av Illinois).
Det är som en stooor konferans dit folk kommer och stannar från några dagar upp till två veckor. Vissa bor i husvagnar och vissa bor i hus utanför området. Så jag har fattat det så var denna konferansen till för att visa olika saker, du kan visa allt du vill och få en jury som dömer det. Det var folk som visade kossor, folk visade deras kaniner, någon visade ett arbete de hade gjort i skolan och någon visade en tavla som de gjort. De liksom en konferans för att visa upp sina saker. Du kan också göra vad du vill, det fanns bergodalbanor du kunde åka, det var olika konserter, det var massa olika stånd med mat som du kunde köpa och massa mer. 
 
 
Vi åkte bergodalbana och var på en konsert. Demi Levato och de som gör Tonight tonight. haha det var ganska dåligt dock. haha
 
JAG SKÖT MED EN RIKTIGT PISTOL. hahah så coolt.
 
 
 
Världen sötaste unge. Miranda heter hon och bor 10 minuter från mig, kan seriöst hänga med henne hela året. Hon frågade var jag bodde, så sa jag Sverige. Så sa hon: okeej.. So you are not from this planet??
hah så gullig.
 
jag mjölkade en ko. haha. Var är jag?! 
 
 
Detta är en as go glass faktiskt, det är som kulor av glass fast väldigt väldigt små och sen är det Oreo bitar i den! yummi
 
 

Svar till Sara

Jag fick en fråga om vart i USA jag är.
´
Jag är i Galva som ligger i Illinois. Det är en liten stad med kanske 2000 invånare och skolan har ungefär 300 personer. Alla vet vilka alla är och nästan allt om dem. Det är lite "på landet", det är liksom majsfält och sånt.
- Detta störde mig hur mycket som helst i början. Jag kände liksom: vad gör jag här? jag vill glassa runt i  LA och leva i ett stort ställe. Men jag börjar mer och mer gilla det. För mig som utbytesstudent är det nog väldigt bra, jag har träffat väldigt mycket folk och alla vill liksom vara med en. Det är coolt när en utbytesstudent kommer. Dom ser en verkligen. Det är också väldigt amerikanskt. Det kan inte bli mer amerikanskt, de har show cattle - där de visar kossor, de har car shows, de har de gula amerikanska bussarna till skolan, och mycket mer. Det är liksom.. AMERIKANSKT. haha vet inte hur jag ska beskriva mer. Jag tänkte även att detta är inget ställe du liksom kommer åka och plugga i eller besöka när du är klar med gymnasiet. Så detta är kind of once in a life time! 
´
När man börjar tänka negativt så måste man vända det om och tänka på allt positivt som finns i det. Och det har jag rabblat upp nu. Jag hoppas och tror att detta året kommer bli jätte bra med upplevelser jag aldrig kommer vara med om i framtiden. (kolla nästa inlägg) 
Och självklart, jag skulle inte ha något emot att vara ett år i Miami, Carliforna eller något sånt ställe. Verkligen inte.  
Men detta är något speciellt för mig! 
 
 

snabbt inlägg..

jag kommer antagligen inte höra av mig denna helgen för vi, familjen och några kompisar ska på någon konsert två timmar bort. Vi ska bo på hotell och bara hänga så det kommer bli grymt. Jag tror inte jag kommer ha något internet men det får vi reda på, Om jag har - då uppdaterar jag! 
 
SEEE YAAA

SHOPPINGTIME

Vaknade upp imorse vid 10 för att äta frukost och sen gå och shoppa. Vi har haft så kul idag.
Det var jag, mina två värdsystrar, en av mina värdbrorsor, min värdmamma och hennes kompis, vi stack till Peoria för att shoppa och det är ungefär en timma ifrån Galva. Vi shoppade på Hollister, Victoria Secret, American Eaggle och andra amerikanska affärer. såå kul! Vi tog en lunch på ett Italienskt ställe (för engångsskull) och vi hade riktigt kul! Snackade om massa dumma saker som hänt och bara skrattade. 
 
 

volleyball..

Hej!
Nu är klockan halv tio och jag har precis vaknat. Detta är bästa tiden att blogga för när jag kommer hem på kvällarna är det helt sjukt vad jag är trött, haha. 
Igår var jag på första volleyball träningen, jag skulle väl säga att jag var.. kass. Mitt bollsinne är sämst och likaså min reaktionstid. Den kombon och volleball hör inte ihop. Men jag får fixa det så gott jag kan och verkligen försöka, det var ju trots allt min första gång jag spelade volleyball på riktigt. Efter volleyballen var det middag hemma och jag gav alla presenter till familjen. De blev så glada och allt passade perfekt! Mamman är nog igång redan nu och bakar svenska saker.. haha
Efter det stack jag med Leann(min syster) till två kompisar: Mackenzie och Alex för att titta på Honey boboo, något program här. Jag somnade efter en kvart, var helt utmattad efter nya intryck, tidskillnaden och på topp av det en hård volleyball träning. Så när vi kom hem gick jag direkt och la mig.
 
Så nu har jag vaknat och dagen består av ett besök till skolan, en ridtur och kanske en volleyball träning. jag vet inte. Jag hänger bara med för tillfället haha.
 
Våram egna buss när vi kom till Frankfurt och skulle vidare till en annan terminal.
Då stog en kille och vänta på oss och körde oss till alla stället vi behövde passera, eller nej det var inte en kille det var tre styckna och en heeel buss för oss tre. haha folk måste trott att vi hade det väldigt svårt
'
 
Sista hejdået! 
 

Hiiii!

Just nu sitter jag med Leann (min syster,96a), Carey(min bror, 12 år) och Ashley, Leanns kompis.
Vi kollar lite OS haha, bara chillar. Jag har packat upp och börjar känna mig mer hemma. 
 
Vi kom hit igår vid 12 tiden, familjen bor ungefär en timma ifrån flygplatsen. Vi hängde lite och sen gick jag och la mig. Idag ska jag ha första volleyball träningen, undra hur det kommer gå. 
 
sjukt konstigt inlägg, väldigt splittrat. Men skriver längre nästa gång.
 
bilderna funkar inte att lägga upp-- 
 
 

sadface

Det var det värsta jag vart med om. Vill aldrig lämna er. 

älskade familj

10 månader utan min familj har jag aldrig vart.. kommer sakna er :(
 

imorgon..

Nervositeten springer ikapp mig fortare och fortare. Har vart så lugn det senaste så jag nästan undrat vad som är fel på mig, men nu kan jag inte sitta still. Det går runt i min mage och i mitt huvud. Jag tänker på allt som jag ska vara med om, om vad som kan hända och hur allt kommer bli. SJUKT!!!
 
Imorgon ger jag mig av på mitt livs resa, det kommer nog bli  en av de större dagarna i mitt liv. Undra om jag kommer sova inatt..?
 

Sista dagen i Sverige!

 

1 dag kvar

Klockan har slagit över 12 och jag börjar fundera mer och mer. Om en dag sitter jag på planet till USA, det är sjukt. Har nog inte fattat än. Detta ska bli helt fantastiskt samtidigt som så konstigt, lämna allt detta för ett främmande språk, en främmande familj och främmande traditioner. 
 
 
hon vänder, hon ler. Hon andas, hon tar ett kliv fram, ett till mot ett annat liv. 
 
 
 

Sover på Mallis

Precis avnjutit en avskedsmiddag hos Malou, väldigt softikerat haha.
Nu går Elsa runt i korsett och turkkeps, hon levererar.
Jag nanar här inatt och har det väldigt bra. Godnatt lovers and haters
 
p
 

RSS 2.0