..

Juste, jag kommer inte ha internet eller telefon på en vecka! Så jag är inte död eller något om jag inte svarar :)) Ha en underbar nyår allihopa! 

Imorgon bär det av!

Är helt okej taggad för imorgon och den kommande veckan. Jag ska för första gången i mitt liv se Florida och också för första gången i mitt liv få vara på en kryssning. Den 29, imorgon, åker vi med bil från Galva till flygplatsen för att flyga till Florida för att sedan stiga på kryssningen, vilken är kallad Carnival Legend, För att sedan njuta och ha det härligt i en vecka. Jag ser så mycket fram emot detta så jag nästan spricker, få lite färg på kroppen, lite värme i själen, hehe och bara ha det härligt! 

Detta är schemat, vart vi ska vara varje dag och så vidare! Som ni ser blir det både Florida och Mexico! wehey

Saturday - Out from TAMPA, FL

Monday - FUN DAY AT SEA
Tuesday - COZUMEL, MEXICO
Wednesday - BELIZE
Thursday - MAHOGANY BAY. ISLA ROATAN
Friday - GRAND CAYMAN, CAYMAN ISLANDS 
Saturday - FUN DAY AT SEA
Sunday - TAMPA, FL 

 
 
 

Julen 2012

Ja, vart ska jag börja? Denna julen har varit speciell, annorlunda, häftig, värmande, oförglömlig och alldeles, alldeles underbar. Jag tänker faktiskt inte ta allt i detalj vad vi gjorde exakt varje minut för det kommer ni bara bli utråkade av men jag kan säga att jag hade två riktigt fina dygn med framför allt värdfamilj men också båda mina värdföräldrars sidor av släkten. Dagen före julafton firades med Debs sida av släkten; en hel del barn, en galen mormor som blandade drinkar i baren, en stor jultomte som kom med massa paket och god mat. Julafton och dagen efter firades i Chicago hos Dans syster med mycket skratt, härlig julklappslek, svenska köttbullar och massa kärlek. 
Det har vart så häftigt att fira jul med en helt annan familj. Jag menar att vara i en familj som inte är av samma kött och blod men samtidigt känna sig så hemma och älskad är underbart. Alla tar mig verkligen till sig och behandlar mig som deras riktiga barn/barnbarn/släkting. Vilken känsla! Jag är så tacksam för allt jag är med om så jag blir helt varm i hjärtat, denna julen och framförallt detta året kommer vara något jag aldrig kommer glömma. Så glad att jag fick chansen att göra detta och att jag faktiskt gjorde det!

Hos Debs mamma i en stad ganska nära oss. Härlig kväll med mycket god mat. 


Detta var hos Dans syster där vi firade själva julafton. Vi hade en bra kväll då temat var "Ugly Sweaters", det menas alltså att du hittar den fulaste, äldsta, konstigaste tröjan du har och låtsas som om den är snygg. Själv hade jag en med olika julmotiv på, haha inte så attraktiv. Hela släkten stannade över natten hos fastern och när vi vakna gick alla runt i sina pyjamasar hela dagen. 

 
 
 
 
Detta var några av sakerna jag fick av min värdfamilj och familj. Blev helt häpen, är så tacksam för allt. Favoriten är Micheal Kors klockan som min värdsyster valde ut. 

SNOWDAY

Waah, en sak jag älskar om USA: Snöar det det minsta lilla så kallar man det "snowday" och man har ingen skola. Det hände faktiskt idag, för igår på nyheterna så hörde vi att det skulle komma en kraftig snöstorm och därför kunde vi kanske få avstängd skola. Varför dom stänger skolan är för att amerikanare är inte alls förberedda för snö, man har inga direkta vinterdäck så det är liksom farligt. Sen kan de inte köra skolbussarna heller. Iallafall, Så vi gick och la oss, i hopp om att skolan skulle ringa på morgonen och säga skolan kommer vara stängd. Och mycket riktigt så ringde dom - ingen skola! När jag vaknade och kollade ut igenom fönstret på morgonen, med rusningar i kroppen om att få senare kunna gå ut och leka i snön så var det helt grönt på marken. Inte en endaste snöflinga. Haha, Men glad var jag för ingen skola och senare började det faktiskt snöa rejält. Nu är det kanske 2 decimeter utanför huset och jag o syskonen har faktikst varit ute i snön ikväll.

Nu ringde de även för no school imorgon heller, haha! Jag fick därmed ett förtidigt jullov. Klagar dock inte! 

Iår firar jag jul med denna familjen

Om fyra dagar är det julafton, vilket kommer vara väldigt annorlunda iår. Jag kommer sitta i en annan soffa än den jag är van vid, fira på ett annat sätt än vad jag är van vid, men framförallt med helt andra personer än vilka jag brukar fira jul med. Jag är ganska taggad faktiskt, inte alls för att vara utan min familj eftersom att jag kommer sakna dom hur mycket som helst just under denna tiden, men att för att testa på att fira jul på ett annat sätt. Jag vet ju också att jag har hur många jular som helst framför mig att fira med min vanliga familj. 

Iallafall så blev jag hur glad som helst häromdagen när ett paket kom på posten. Innan jag fick detta paketet så var jag ganska "orolig" för jag såg allas namn på julstrumporna över brasan förutom mitt. Men jag tänkte att jag är ju ändå inte någon utav deras "riktiga" familj så jag försökte inte bry mig så mycket. Men, på posten häromdagen kom ett paket från Grandma March som hade virkat en riktigt söt julstrumpa med mitt namn på. Å jag sken verkligen upp, denna familjen gör att för att känna mig som en i familjen. Underbara!


long time no see

Snabbinlägg om vad som hänt det senaste, har ju inte bloggat på ett långt tag. Ärligt så glömmer jag av bloggen, och känner mig riktigt kass för det. SRY


Detta var en av de härligare dagarna här i USA. Jag och Devon åkte till Grandad Cecil och bakade både lussekatter, pepparkakor och pepparkakshus. Cecil är verkligen helt underbar och tycker det är så kul att jag är från Sverige eftersom att han har vart där ett par gånger. Så därför vill han visa mig allt och göra allt svenskt man kan! Skönaste är att han alltid går runt och säger: OJOJ haha. underbart! 


lite av inköpen!



världens finaste

Kom hem igår kväll och världens finaste brev väntade på mig. Detta är från en mamma i Galva som kommer till vissa basketträningar. Hon är verkligen världens gulligaste, hon är så rolig och tar hand om alla tjejer i basketen som det vore hennes egna barn. Hon hörde om min morfar och skickade detta kortet och en liten skyddsängel till mig! 


Breven som jag har har jag klistrat upp på min vägg! tack! 

Mall of America!


10 timmar..

OHwow säger jag bara, idag vaknade jag upp helt stel i hela kroppen och med träningsverk i både armar och axlar. Igår spenderade vi, utbytesstudentgruppen, nämligen 10 underbara, svettiga, och häftiga timmar i Mall of America; USAs största köpcenter. haha mallet var nog större en min stad jag bor i, nä men nästan. Det var fyra våningar, och alla våningarna omringade en stor amuzement park, ungefär som halva lisseberg. På fjärde våningen hade de även en bio och ett vattenpalats. Tro mig, vi såg inte ens en fjärdedel av hela köpcentret på tio timmar. Sjukaste någonsin. Kul hade vi iallafall, jag gick runt med min danska kompis Tracy, hur skön tjej som helst och jag hoppas vi kommer träffas snart igen. Vi ville gå till samma affärer och ville äta på samma ställe, sushi, så det var toppen! Förövrigt så var helgen riktigt bra, vi fick se snö för första gången här i Amerika, vi spenderade lördagskvällen efter shoppingen i poolen vilket var riktigt härligt, och vi fick lära oss massa saker om de andras länder. Det var två italienare, två danska, två tyskar, en thai - som var as skön, han hette Sassy men vi kalla han sausage haha, och sen rysk och jag. Har alltid haft en dålig bild av ryssland, har bara trott de vart ett tråkigt och grått land, Men Dasha from Russia, ändrade den bilden jag hade eftersom att hon var super häftig och berättade om alla galenskaper de gör i Ryssland. Vill också säga hur lyckligt lottad jag är över att ha kommit till en så bra familj och bra ställe. Några av studenterna var ganska less på antingen familjen eller skolan. En utav dom hade kommit i en skola i ghettot, där alla var riktigt falska och konstiga, en annan hade kommit i en familj som äter snabbmat varje dag, dushar inte ofta, huset luktar, och det är kläder på golvet som alla går på. oops. Kände mig riktigt lycklig när jag kom hem till min värdamilj igen, eftersom att jag faktiskt saknade dom över helgen och sen bara hängde med alla 4 syskonen i två timmar. haha ni skulle sett, vi kunde inte riktigt släppa varandra, jag stod i det lilla badrummet och borstade tänderna och alla fyra syskonen stod runt mig och vi bara skrattade haha. Älskar min värdfamilj så mycket!

TACK!

Fick en himla fin kommentar på bloggen, det värmde verkligen. Vet dock inte vem du är så om du skulle vilja säga det är du varmt välkommen! hehe. Iallafall, tack så hemskt mycket, fortsätt kämpa du med! 

Kommentar:
"du är stark, och du klarar allt - det vet du! beklagar sorgen verkligen, men det är kanske som du skrev - att det var bra att du fick vara med och faktiskt inte missa det. för då hade det nog inte känts alls bra i efterhand. din morfar kan ta del av det du gör nu. han ser dig, han är närmare dig. du har en så inspirerande blogg om ditt liv i USA, men också om dina personliga saker. du får mig att vilja kämpa mer. kämpa mer för att nå måna drömmar och mål. TACK verkligen! fortsätt kämpa, fortsätt vara lydia. kram"

yahoo

Började en lång dag ganska jobbigt med både tårar och saknad. Det var begravning för morfar, första begravningen någonsin för mig och jag fick följa den på skype. Kändes bra att ändå vara där och dela stunden med alla. Nu hoppas jag att morfar har det så bra som han bara kan, att han är uppe i himlen och fiskar med sina polare. Jag tänker på dig morfar!

Iallafall, nu hoppas jag att dagen bara blir ljusare och det är stor möjlighet till det. För om någon timma kommer Nicole, min EF-kontaktperson och hämtar upp mig tillsammans med tio andra utbytesstudenter och sen bär det av till Mineapolis! Det är sju timmars bilåkning upp dit och väl där ska vi shoppa loss, för där är nämligen USAs största köpcenter, gissa om jag är taggad haha. Hörde att det både fanns berg och dalbanor och en vattenpark i köpcentrat- haha underbart. 
Jag är också väldigt taggad för att få hänga med utbytesstudenterna, vissa har jag träffat förut och vissa kommer bli nya ansikten. Det är två från Danmark, två från Italien, två från Finland och två från Tyskland, jag är den enda svennen men det klarar väl jag! Får snacka med mig själv om de andra börjar snacka sitt språk haha. 

Nu ska jag och Deb iväg och ta ut pengar, köpa lite nötter, men framförallt åka till kyrkan och tända ett ljus för min morfar. Känns bra! 
ör 

tjobroo

Dessa bilderna var från en hockeymatch häromdagen som jag och en hel del andra kompisar från skolan gick på.  Vi hade sjukt kul, vi var nog 15 pers typ. Matchen var taggande då det både blir övertid och sen skott, eller vad man säger. Bestämde mig efter det att jag ska dejta en hockespelare och bli en hockeymamma när jag blir stor. Jag ska stå i hockeyhallen å heja på mina ungar och sen ska jag ta dom till större hockeymatcher haha. YES. Efter matchen åkte vi alla till en restaurang som heter Texas Rodhouse, sjukt go restaurang men också väldigt häftig för att alla som går dit får äta hur mycket jordnötter som helst. Sånna jordnötter som är i ett skal du vet, och dom är i stora hinkar typ. Så iallafall, vi sätter oss på två olika bord men vi är ändå bredvid varandra liksom, och någon, den nöten, (haha) börjar kasta jordnötter mot de andra bordet OCH ett jordnötskrig utbryter. 
Vi kastar mot varandra varav några nötter hamnar på borden bredvid oss, så det slutar med att 4 bord kastar jordnötter mot varandra inne i restaurangen. Servitriserna brydde sig inte alls så vi höll på en lång stund, jag fick in kanske 5 headshots på en kille jag inte hade någon aning om vem det var. HAhaha 

fun night!

Klockan är 23.11 och det är snart dax för mig att nana, tänkte bara dra ett snabbt inlägg på bloggen innan. 
Idag har vart en klockren dag, ändå från tidig morgon tills nu. Skolan gick fort förbi med en hel del enkla lektioner, fick dessutom inga läxor vilket också var toppen. Efter skolan hade vi basketträning som var väldigt oseriös och vi hittade på massa saker för att inte träna, alla var hur degiga och övertrötta som helst. Jag och Devon, bestämde oss för att dra en Subway efter träningen och sen gå till basketmatchen som killarna hade ikväll, hemma. haha jag snackade med Devon om hennes japanska utbytesstudent som hon hade för två årsedan, han var helt galen så efter ett tag bestämde dom sig för att skicka hem honom.. too sad. 
Efter lite häng med Devon hos henne så åkte vi till basketmatchen. Älskar verkligen stämningen på basketmatcherna, helt sjukt va alla är taggade och hur alla hejar på sitt lag. Underbar high school känsla att se alla cheerleaders också, önska att vi hade det så i Sverige!! 
 
Här är våra trognaste wildcats fans! Så klär de sig till varje match och jag sa till dem att om de hittar en sån mask till mig så lovar jag att bära den! haha

Cecil Duffy

Ohwow, what a night. Hängde som sagt med Cecil till svenska jul saken i Bishophill, vilket jag är riktigt glad över att jag gjorde. Det var en middag för folk i staden som på något sätt hade någon konektion med Sverige. Detta ägde då rum i en gammaldags skola och folk kom med mat, allt från svenska köttbullar, till lingon, till vörtbröd. Men huvudsaken var ju då lutfisk. Jag kan ju säga att jag och Cameron, min lillebrorsa sänkte medelåldern med kanske 40 år, men det gjorde faktiskt inget haha. Iallafall, vi åt och sen sjöng vi lite jul sånger - både engelska och svenska. Efter det kom jultomten in och sen var det ett luciatåg. Allt i ett kan man säga! Jag blev "uppropad" och efter det kom massa sköna folk fram till mig och började berätta deras historier om Sverige och vilken konektion de hade. Väldigt roligt! Jag måste ändå säga att det bästa var när det kom fram en gubbe till mig i 70 års ålder och säger i en svengelsk accent - Det e la gött med Lutfish! haha made my day 
i


Måste också tilägga en annan sjukt rolig sak, Jag frågade Cecil i bilen om de firade midsommar här och han svarade att ja det gjorde de absolut. Lilla Cameron i baksätet börjar då undra vad detta är för tradition och frågar cecil det, och så svarar han: "Uhhm, it is a Swedish tradition we use to celebrate in June, We have like a pole covered in flowers and people use to do a poledance around it.." Sen märker cecil vad han har sagt och börjar förklara sig, haah alla brister ut i gapflabb. Han avslutade allt å sa "Ojoj, That didnt come out right" 

RSS 2.0