26/11/12

Sitter nu nydushad med mjukisdressen på och äter varm härlig soppa. För en timme sen kom jag hem från basketträningen och ikväll kände jag endast för att vara hemma. Basketkillarna har finalmatch ikväll som kommer blir riktigt spännande men jag och min värdmamma Deb kände bara för att vara hemma ikväll. Så vi tar hand om varandra. 
Igår var nog en av de längsta och värsta dygnen i mitt liv. Sekunder kändes som minuter och minuter som timmar. Igår tog min morfar sitt sista andetag, igår lämnade min morfar smärta och lidande bakom sig, igår började morfar ett vackrare och lättare liv i himmelen.
Även om jag var förbered, även om jag visste att morfar var svag så var jag samtidigt inte förbered alls. Morfar har alltid vart den starkaste, trots sjukdomar och svåra motgångar så klarade han alltid allt. Han var den som verkligen hade nio liv. Därför, kände jag innan jag åkte att hur sjuk morfar än blir detta året jag är borta så kommer han vara där när jag kommer hem. Han kommer sitta i sin rullstol och vänta på min kram, jag visste det. Det avsked jag tog var inte ett "farväl", det var ett "hejdå, vi ses snart kompis". 

Att vara på andra sidan jorden när detta händer är inte lätt alls. Det är dessa stunder som man som helst vill ha sin egna mammas armar runt en, få tröst och trösta sina syskon och dela alla minnen man har haft med morfar, att få höra pappas peppande kommentarer som får alla att le oavsett hur svår situationen är. Och att bara ha släkten runt sig liksom. Trots att min värdfamilj och vänner tog riktigt bra hand om mig så har jag aldrig kännt mig så ensam, jag skakade för att jag kände mig så ensam. 

Men som sagt så ska jag verkligen vara stark för morfar, för jag vet att han ser mig och är med mig just nu. På något sätt så känns det till och med som om morfar är närmare mig nu än förut. Det känns liksom som att himmelen är närmare mig här i USA än vad Sverige är. Jag får tro på det och leva med morfar.


grandpa

I can't stand the fact that you're not going to be there when I'm coming home.
I can't stand the fact that I didn't get to see you and hug you just one more time. 
I can't stand the fact that you took your very last breath last night. 

Rest in peace wonderful grandpa, I promise to stay strong and breathe every breath for you. I am grateful for everything you've done done and the amazing person you've always been. No matter what, you will always be my number one guy and I'll think about you every day. 
f

HAPPY THANKSGIVING

Nu bär det av till Grandma March för thanksgiving firande! Vilket innebär mycket mat, en hel del mat och sjukt mycket mat. Får se om jag får plats i bilen påväg hem haha. Happy thanksgiving folk!

Me and my brothaaaa Cam! 

Håll huvudet högt

Känns som om allt just nu bara går uppåt, har haft två riktigt bra första skoldagar och känner att allt är på min sida. Jag inser mer och mer för varje dag som går hur bra familj och vänner jag har runt om mig här i Galva. Jag börjar lära känna mer folk, och även lära känna de jag redan känner bättre. Allt är väldigt bra just nu och jag är så tacksam för det, eftersom att jag hade det lite tufft för ett par veckor sedan! 

Idag hade vi skola, fast det var inte riktigt en vanlig dag. Det var "Blood Driving", vilket innebar att man kunde ge blod om  man ville. Jag var faktiskt uppskriven och redo för att ge TWO CUPS OF BLOOD, vilket är typ 5 deciliter kanske? Hur mycket som helst! Iallafall, när jag skulle skriva in mig så börja dom fråga alla de frågor om mig och min bakgrund, och efter många om och men så slutar det med att jag inte kan ge blod eftersom att jag har levt i Europa mer än fem år. Ajaja, så jag fick gå tillbaka till vanliga lektioner men men. 
Efter skolan hade vi basketträning, allt gick faktiskt väldigt bra och jag gjorde snygga moves, tränaren var faktiskt stolt! 
Denna veckan har basketkillarna en cup i en annan skola, de har 4 matcher tror jag denna veckan. Så direkt efter min träning bytte jag om och gjorde mig klar för att åka och heja på killarna! Jag, Mackenzie, Taylor, Austin, Austin, Kyle och Greg åkte i en minibuss till skolan och alla var pumped up! Killarna hade på sig en heltäckande blå dräkt, haha måste ta ett kort på dom ngn gång så jag kan visa, Riktigt snygga iallafall,, eller? haha
Väl på matchen så hejade vi så våra halsar blev hesa och hade riktigt kul. Killarna vann efter en sjukt spännande match! 

badass

 
Nämen oj va dålig jag har vart på att blogga nu, ska jag vara ärlig så har jag inte ens tänkt en tanke på att blogga. Och ska jag vara ärlig igen så slog tanken mig nu att jag faktiskt har en blogg. Jepp, så ett inlägg om lite allt möjligt som har hänt och som ska hända nu då,,, Hade en bra- degig- soft- utvilande helg. Gjorde typ ingenting och brydde mig inte om att göra någonting heller. Jag var hemma och degade med min värdsyster, kollade på lite filmer och så. Hängde mest med familjen liksom, så skönt! Idag hade vi basketmatch, jag fick starta på planen. Anledningen behöver vi inte ta upp här för det kommer bara göra er besvikna, haha kan bara säga att jag inte fick starta av anledningen att jag är en bra basketspelare, nej så långt har jag inte kommit än! Tillbaka till helgen igen så hade jag flera skypetimmar med mina underbara syskon, längtar massvis efter er och kan säga att ni gav mig massvis av energi. Ni är grymma! Denna veckan är det thanksgiving, vilket menas med att vi endast har tre dagar i skolan, måndag, tisdag, onsdag(vilket även är en halvdag). Så på torsdag firar vi thanksgiving med släktingar i Chicago, vilket jag inte är ledssen över alls. Ska blir riktigt kul att få uppleva thanksgiving, det mesta jag har hört om det dock är väl att man endast äter haha. Kalkon och massa annat. Jag och min värdmamma ska även göra någon svensk rätt, så det blir kul. Black Friday, är det på fredag och det är väl då alla amerikanare är som galnast. Kan tänka mig att det är ungefär som mellandags rean fast ännu mer. Affärer sätter ner priset till mer än hälften och öppnar affärerna vid midnatt. Jag har fått höra en hel del roliga historier om denna dagen, då det berättas om att folk springer runt och knuffar varandra i affärerna, snor saker från andras kundvagnar och mer. Jag ska nog uppleva detta med Mackenzie och Leann, planen var egentligen att åka till Chicaco med Donel och Megan men jag tror vi bangar det! 

SÅ, det var en kort resume från mitt liv här. Jag har det toppen verkligen, allt blir bättre och bättre varje dag! 
 

sick

Idag är det dag 100 för mig här i USA och det firar vi med.. illamående och yr i skolan så var tvungen att gå hem. 
haha fy va deprimerande, jag vaknade upp idag - hade massa energi, och fixade mig jätte en hel del för denna dagen. Hade på mig joggingbyxor igår så kände att jag kunde klä upp mig idag. Jag åkte till skolan - fortfarande sprallig och kände att livet var på topp. Klarade första lektionen, och andra som var gympa. Var till och med as taggad och spelade hur bra som helst. Sen kom tredje lektionen, study hall där jag började känna mig yr och konstig. Bildlektionen var det värsta, jag började svettas hysteriskt, kände mig yr och som om jag skylle spy vilken sekund som helst. Jag såg en lång dag framför mig och kunde inte riktigt stå ut så jag ringde min värdmamma ganska fort så hon fick komma och hämta mig. 
Väl hemma somnade jag och sov ända tills 3, nu känns det ganska mycket bättre! 

Jag och Anna från Finland:)

Sunday night

Söndagkväll och helgen är över. Denna helgen har en finsk tjej som heter Anna, som jag har träffat på utbytesstudent mötena, varit hos mig. Mycket trevligt! I fredags var det "Meet the Wildcats" då alla basketspelare utropades, sen fick vi även spela lite. Jag var helt lost på planen så jag skrattade igenom hela matchen, sprang mest runt som ett retard. Efter matchen åkte jag, anna, Mackenzie, Leann och Ashley till en av favorit restaurangerna här, Buffalo Wild Wings. Ska helt ärligt starta upp den restaurangen i Sverige, deras kycklingvingar är helt sjukt goda. PÅ lördagen sen hängde bara jag och Anna, vi gjorde lite chokladfondue med massa frukt och kollade på film, myyspys. Idag blev det shopping för hela slanten, behövde verkligen nya kläder. Känner att jag använt samma kläder i tre månader, så nu är det nytt och fräscht i garderoben!

Finally Friday

Heybuddys and enemies. Vad ska vi säga om denna dagen.. Att den vart ganska så bra typ. Var i skolan från åtta till tre som vanligt, hade lite roligt i bildklassen. Jag målar en stor kanvas tavla med en tjej som heter Mariah, som nog är den blondaste tjej jag har träffat. Vi skulle måla ett stort område av tavlan i vit akrylfärg (sån som man häller ut från en tub), så vi börjar och efter ett tag så börjar vi undra varför det inte blir så vitt som det ska bli.. Jo lilla Mariah kommer då på att hon har hällt upp lim istället för färg. självklart att det är igenomskinligt haha. Ohwell. Efter skolan åkte jag hem, hade mitt vardagliga snack med min värdmamma, idag handlade det om pojkvänner och så vidare. Haha hon har en väldigt stark åsikt om allting, om hur man ska bli behandlas och vad som är rätt och fel. Diggar henne till tusen!
Senare idag så hade vi basketträning, sjukt kul idag faktiskt, lärde tjejerna massa svenska ord haha. 

JUSTE, en insident som jag inte berättat om på bloggen. Basketlyddan var ju i farten häromdagen. Iallafall det var en vanlig träning och vi hade övningsmatch.. Jag var i matchen och min lagkompis Alex hade bollen. Jag inser då att jag är heelt fri, det är ingen överhuvudtaget runt mig så jag börjar självklart skrika till henne att hon ska passa mig och sånt. Alex ger mig en konstig blick och dribblar förbi mig och sen passar till en annan kompis i vårt lag som inte en var fri så vi förlorar bollen. Jag blir lite upprörd å känner ba att varför passar dom inte mig? är det något fel på utbytesstudenter här eller? De tankarna går runt i mitt huvud ända tills min tränare kommer upp till mig, dunkar mig på ryggen lite försiktigt och säger: Lydia.. You were outside the court.. 


onsdag, halfway

Livet rullar på som vanligt just nu känns det som, får mer och mer krafter för varje dag. Idag hade vi skola som vanligt och jag slutade halv tre. Eftersom min värdmamma slutar jobba klockan 3 så går jag alltid från min skola till lilla skolan där hon jobbar och det är ungefär 200 meter dit. Varje dag när jag går dit, dessa korta 200 meter så är det alltid minst 3 bilar som stannar, med kompisar från skolan i då, och skriker ngt som; Lydia?! What are you doing? Why are you walking?? do you want a ride? 
Haha, så sjukt roligt, alla amerikanare tar ju verkligen bilen till ALLT, även om dom bor liksom 200 meter från skolan så tar dom bilen dit, det är ovanligt att se folk gå här haha. 
Jaja, fick iallafall skjuts av en som heter David, sjukt snäll kille. Så väl vid bilen så får jag sitta där i ungefär en halvtimme, och jag inser hur sjukt kissignödig jag är. Efter en haltimmes outhärdlig knipning får jag springa ut ur bilen, till närmaste byggnad som var ett dagis och fråga om jag fick låna deras toa. Haha, läraren visar mig toan och yes, det är den minsta toaletten jag sett. Den går knappt över mina anklar och handfatet är vid mina knän. Kände ändå att det inte fick göra något för jag har aldrig kännt en sån lättnad som efter det haha.
 
 
Goa Emily, haha det regnade här häromdagen, och det börjar bli lite kallt! 
 

ohwell

Vill bara säga att jag nog inte kommer vara inne på facebook eller liknande de kommande dagarna. Det har vart en hel del som händer just nu, och jag vill inte påminnas av det så därför väljer jag att försöka undvika att få så lite hemlängtan som möjligt. Inget allvarligt som hänt, så oroa er inte, måste bara försöka göra det bästa i situationen:)) 

Kommer ihåg denna dagen, det var en 100% tjejdag med mamma och syster för att fira mammi som hade fyllt år tror jag. Älskar er så mycket! 

Måndag

Idag har det vart måndag vilket menas att ta nya tag. Förra veckan var väldigt upp och ner, började med att jag hade all den träningen som gjorde mig utmattad, och då börjar man tänka på massa saker och så känns det som om allt går emot en. Hade några downdagar, som egentligen inte va alls så dåliga men jag tror man är himla mycket mer känsligare här. Sen i helgen hände det lite saker med relationer som mellan mig och personer i Sverige som också gick emot mig, Men jag håller huvudet högt. Inget ska få bryta ner mig nu. 

Iallafall så ska jag väl kanske börja berätta om helgen, vilken var väldigt härlig. Det började med en hemmakväll i fredags, en del vänner här gick på ett party men eftersom att det är allt emot vad EFs regler är plus att jag verkligen inte vill göra min värdfamiljbesviken så skippade jag. Skönt ändå för jag somna tidigt och fick verkligen vila ut. Nästa dag så hjälpte jag till med ett event här som kallas Pageant, vet inte riktigt hur jag ska översätta det till svenska men det är en sak då man utser stadens prinsessa och drottning. Eftersom att min syster, Lindsey, vann förra året så skulle hon lämna över sin krona till detta årets drottning. Hon hade även ett tacktal, mycket tårar kom då hon nämde mig och sa att hon är glad över att jag bor hos dom och att jag verkligen känns som en syster. Jag är så nöjd över min familj,det kunde inte blitt bättre. 
På lördagkväll sen så åkte jag och en tjej som heter Emily ut och åt. Åt på ett ställe som heter Steak&Shake, det var delicious, sjukt goa hamburgare och sen fick man även en stoor milshake. Yuumm. Emily är också en av de som jag kommit närmast här, hon är så lik mig så det är nästan läskigt. Vi har till och med ett ärr (scar) på vänster arm på exakt samma plats haha. 
Söndagen spenderades med Donel, vi åkte och shoppade lite basketkläder vilket verkligen behövdes!! 


Möttes av TVÅ paket när jag kom hem från skolan idag och sjukt vad glad jag blev. Ett var från mamma, och det andra var från inga mindre än familjen Ahlmark! TACK så hemskt mycket, ni gjorde verkligen min dag! Ska njuta av tidningarna och godiset så mycket.


Efter basketträningen idag så hade vi ett "tackmöte" för volleyball laget. Tränaren och föräldrar var där och vi fick lite olika diplom och det var lite olika tal. Jag fick även ett "G" (för Galva") I tyg att sy fast på min Letterman jacket, typ en collegejacka som står för volleyball. Riktigt fräckt! 


Haha detta skrattade vi så mycket åt. Under säsongen så räknade dom ner hur många bra och dåliga saker man hade gjort under alla matcher. Tillexempel om laget får ett poäng för en serve du gjort så räknade dom det, och så vidare. Tillslut hade man ett nummer då, eftersom att allt skrivs ner. Detta var mina fjuttiga nummer efter denna säsongen, 4 passningar och 2 errors, vilket menar då jag nuddat bollen skjutit den utanför plan eller så. HAHA. fy va kass jag är på volleyball, har klart och tydligt förståt nu att det inte riktigt är min sport! Kan ju bara säga att de andra tjejernas listor var helt ifyllda och nummerna var tvåsiffriga. 

picturees

Sweden! älskade vänner och familj, förlåt för bloggtorka. Har inte haft någon motivation eller tid, men nu blir det långinlägg med massa bilder. 


Här är jag och goa tjejer på gympan, hade ingen gympa denna dagen så därför har vi på oss vanliga kläder. Dessa är freshmen, och mest min syster (minsta systern, 97a) kompisar, men dom är super sköna! 
Min syster är ovanför mig, och hennes bästa kompis sara är bredvid mig! 

Rachel, Sara och jag! 


Jag och min syrra, världens skönaste. Har så kul med henne! 


Förra veckan var det halloween här och detta var en utav utklädnarna som man såg hah... OHEJ, amerika goes hard. Älskar det dock, sverige är så lame! 

Sorrry att verkligen alla bilder är på fel håll.. har ingen kraft att ändra dom! 

rk
Världens bästa baskettjej! Detta är min fiina å härliga Donel, vi har kommit varandra väldigt nära och hon är en a

bildbomb

Sweden! älskade vänner och familj, förlåt för bloggtorka. Har inte haft någon motivation eller tid, men nu blir det långinlägg med massa bilder. 


Här är jag och goa tjejer på gympan, hade ingen gympa denna dagen så därför har vi på oss vanliga kläder. Dessa är freshmen, och mest min syster (minsta systern, 97a) kompisar, men dom är super sköna! 
Min syster är ovanför mig, och hennes bästa kompis sara är bredvid mig! 

Rachel, Sara och jag! 


Jag och min syrra, världens skönaste. Har så kul med henne! 


Förra veckan var det halloween här och detta var en utav utklädnarna som man såg hah... OHEJ, amerika goes hard. Älskar det dock, sverige är så lame! 

Sorrry att verkligen alla bilder är på fel håll.. har ingen kraft att ändra dom! 

rk
Världens bästa baskettjej! Detta är min fiina å härliga Donel, vi har kommit varandra väldigt nära och hon är en av dom jag tycker bäst om här. Hon tar hand om mig när jag har det jobbigt också, gosee 

whats up dudes

wow. Schemat denna veckan kan jag förklara med ett ord. Busy. 
Nu är det torsdagkväll och jag ska sova vilken minut som helst, trots att klockan bara är kvart i nio. imorgon är det sista dagen då vi har, vad vi kallar det här, two-a-days. Den veckan som alla pratar om och den som ingen ser fram emot. Såhär ser den ut; Du vaknar upp i din varma säng av en väckarklocka som ringer klockan 5.15, du tar på dig dina basketshorts och en tshirt och går upp och försöker fixa dig. Fixa din svullna ögon för du har aldrig kännt dig så trött och borsta igenom ditt ruffsiga hår eftersom att du somnade med blött hår dagen före. Sen tar du din väska, med alla dina saker i och åker i tystnad i bilen till träningen. Det är bäcksvart ute och det är kallt. När klockan slår 6 så börjar en och en halv timmas träning, med massa springning, skjutning(?), och närkontakts övningar. Efter träningen känns det som att det bara är tomma tarmar innuti din mage, du har aldrig kännt sådan hunger. Så du tar en snabb duch, drar på dig dina mjukisbrallor och avnjuter sen en god frukost i cafet, där väntar du också på att din första lektion ska börja. Klockan åtta börjar skolan och du halvsover igenom varje lektion framtills tre då klockan ringer för dagen. Men den ringer inte hem, utan den ringer för att 15 minuter senare ha en annan träning. Så då har du några mer timmars träning, två och en halv ungefär, och trots att träningarna är roliga så går tiden sakta framåt. Vid 6 är det dags att gå hem, och då upptäcker du att japp, nu har du vart i skolan exakt i 12 timmar, från 6 till 6. Väl hemma tar du en dush, äter middag och sen går direkt till sängen. Du somnar helt utmattad men också med känslan att dagen ser exakt likadan ut imorgon. 

Ordagrant så har min vecka sett ut såhär, hah jag skojar inte. Känns sjukt, men jag gillar faktiskt basket. Jag tror på mer framgång i det än i volleyball dessutom så det kommer nog bli kul. Nästa vecka har vi bara eftermiddagsträningar, vilket kommer kännas som en extrem lättnad! 

Denna veckan upplevde jag även halloween, amerikansk halloween! Skriver mer om det imorgon!

RSS 2.0